Festivalcentrum

10.05 — 01.06

KVS BOL
Lakensestraat 146
1000 Brussel

Dit jaar strijkt ons Festivalcentrum neer in de Chicagowijk, meer bepaald bij de KVS (Koninklijke Vlaamse Schouwburg). Het Festivalcentrum is onze uitvalsbasis, een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is; publiek, professionals, medewerkers, artiesten en toevallige passanten. Je kan er iets eten en drinken, luisteren naar een talk, deelnemen aan een activiteit in het kader van onze Free School en de avond of nacht wegdansen tijdens ons nightlife programma (behalve de opening en closing parties). Je kan er ook een bezoek brengen aan de bookshop van boekhandel rile*, waar je publicaties kan vinden die verband houden met de festivalprogrammatie. Naast al deze activiteiten presenteren we in de KVS ook artistieke projecten van Mamela Nyamza, Toshiki Okada, Marcus Lindeen & Marianne Ségol, Bouchra Khalili en Katerina Andreou. De tijdelijke interventies van scenografes Laura Muyldermans en Sophia Holst zijn verspreid over zowel de buiten- als de binnenruimtes van de KVS BOL; een uitnodiging om een brug te slaan tussen alle activiteiten en elkaar te ontmoeten.

Scenografie: Entre-deux

Entre-deux is de scenografie die Laura Muyldermans en Sophia Holst ontwikkelden voor het festivalcentrum 2024. De scenografie, die zich uitstrekt over het plein voor de KVS BOL in Lakenstraat tot binnen in het gebouw, exploreert het potentieel van deze publieke tussenruimte als entree, overgangsruimte en ontmoetingsplek tegelijkertijd. Een tijdelijke luifel, geïnspireerd op de stadsluifels van de KVS, opent het plein zowel richting de straat als richting de voetgangerszone, en creëert een stedelijke esplanade om te flaneren en te ontmoeten. Tussen de zones van doorgang, ontspanning, festiviteiten en artistieke activiteiten wordt kleurrijke hijsnetten gespannen, die plekken, objecten en mensen met elkaar verbinden.

Bar 

Elke dag vanaf 14:00

Food

Elke dag vanaf 18:00
Dagelijks vegetarisch menu door Bijt (10 – 15.05), Sangliers Lâchés (16 – 20.05), Moris Less (21.05 – 01.06)

Final Brunch
Zaterdag 01.06, 11:00 — 14:00
Een gezellige brunch om samen te komen en onze ervaringen en bedenkingen over het festival te delen! Open voor iedereen: publiek, team, artiesten, enz.
Gratis voor Festival Pass houders

Bookshop by rile*

Elke dag, 12:00 — 20:00

Nightlife

Op 11, 17, 18, 24, 25 en 31.05, bekijk het nightlife programma

Bring your kids

Tijdens het festival organiseren we in het Festivalcentrum verschillende creatieve workshops voor kinderen vanaf 6 jaar. Meer info

Festivalcentrum - KVS BOL
website by lvh