Bring your kids

Kom met het hele gezin naar het festival! Of het nu gaat om creatieve workshops voor kinderen, artistieke projecten die toegankelijk zijn voor de allerjongsten en samenwerkingen met kinderopvang: het festival staat resoluut open voor jong én oud.

© Bea Borgers

Workshops 

Tijdens het festival organiseren we elke zondag een creatieve workshop voor kinderen. Ouders kunnen hun kleintjes afzetten in het festivalcentrum en ondertussen in alle rust een voorstelling bijwonen in één van de theaters in de buurt. Deelname aan de workshop is gratis!

Klanken, muziek en beweging,... dat is het programma dat elke zondag in mei de jongste festivalbezoekers zal bekoren. Een namiddag lang gaan 3 verschillende kunstenaars aan de slag om hedendaagse kunst en jeugd te verbinden via een gezamenlijke creatie. Tijdens deze experimentele workshop zullen kinderen deel mogen maken van het process van de kunstenaar. Een moment om samen te reflecteren en hedendaagse kunst al doende te laten (her-)ontdekken aan de jongsten, die nog niet genoeg worden betrokken in een wereld die nochtans hun fantasie bijna evenaart. Samen ontdekken ze o.a. zich lichamelijk en creatief uiten via o.a. een spoedcursus moderne dans; worden ze deel van een geïmproviseerd koor dat over kaas zingt of gaan ze samen op zoek hoe je kunst in publieke ruimtes zou kunnen maken. 

Tijdens deze workshop mogen ouders niet aanwezig zijn om de volledige creativiteit van de kinderen zelfstandig te kunnen laten ontplooien.

Babysitting

Ben je op zoek naar een oppasservice zodat je naar het festival kan komen? Dankzij de collaboratieve oppas-applicatie Bsit kun je tijdens het festival tegen voordeeltarief een oppas bij jou in de buurt te regelen. Geniet van 28 april tot 28 mei van een eerste jaarabonnement op Bsit voor de helft van de prijs met de promocode “KFDA22”.

Info & download
bsit.com

website by lvh