Kunstenfestivaldesarts is een internationaal podiumkunstenfestival dat in het teken staat van hedendaags theater en dans, performance en beeldende kunst. Het festival vindt elk jaar plaats in Brussel, gedurende drie weken in mei.

Hedendaags: het festival begeleidt gevestigde en opkomende kunstenaars in de creatie van avontuurlijk artistiek werk dat verankerd is in de wereld van vandaag. 

Internationaal: het festival nodigt kunstenaars van over de hele wereld uit om het publiek in contact te brengen met een brede waaier aan artistieke praktijken en perspectieven. Elk jaar staan een dertigtal creaties op het programma, die op verschillende manieren beleefd en begrepen kunnen worden. Het festival richt zich op een nieuwsgierig publiek dat graag ontdekkingen doet.

Nomadisch: een dertigtal Brusselse locaties hosten het festival; theaters, cultuurcentra, musea, publieke ruimtes, maar ook plekken die onbekend zijn bij het Brusselse of internationale publiek.

Brussels: het festival wordt georganiseerd in samenwerking met tal van Nederlands- en Franstalige culturele partners en lokale organisaties. Het festival wil de diversiteit van Brussel weerspiegelen. Sinds de oprichting in 1994 bevordert het de mobiliteit tussen publieken, culturen en buurten.

Kunstenfestivaldesarts stimuleert debat en dialoog. Elk jaar organiseert het festival een Free School, een tijdelijke school gewijd aan kennisdeling en artistieke uitwisseling. Met het Communities luik biedt het festival initiatieven aan die studenten, socio-culturele organisaties, professionals uit de podiumkunsten of nieuwsgierigen tout court met elkaar in contact brengen, tijdens en buiten het festival.

De volgende editie van het festival vindt plaats van 10 mei tot 1 juni 2024.

 

Meer info over onze vorige edities

Bekijk onze foto's en video's

website by lvh