Toegankelijkheid

Met deze bezoekerstips willen we ervoor zorgen dat iedereen zich thuis kan voelen op het festival, ongeacht noden, identiteit of de taal die men spreekt. 

Toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit

De pictogrammen helpen je bij het identificeren van de locaties die toegankelijk zijn voor zelfstandige rolstoelgebruikers of met assistentie. Bij sommige locaties is het noodzakelijk om vooraf te melden dat je met een rolstoel komt. Je kan dit doen tijdens het boeken: online, per e-mail of telefonisch. Ons team brengt vervolgens de zaal op de hoogte.

Twijfel je, of heb je een specifieke behoefte? Aarzel niet om contact op te nemen met ons ticketbureau (tickets@kfda.be – +32 (0)2 210 87 37).

 

 

Talen en boventitels

Onze communicatie is meertalig en we proberen zoveel mogelijk informatie in het Frans, het Nederlands en het Engels aan te bieden.

Boventitels

Elke voorstelling is boventiteld in het Frans, Nederlands en/of Engels, afhankelijk van de taal van de productie. De gesproken en boventitelde talen staan vermeld op de pagina van het evenement.

Voorstellingen getolkt in Gebarentaal

Woon een voorstelling in Gebarentaal bij! Eén van de voorstellingen van Les jours de mon abandon van Gaia Saitta is toegankelijk voor Dove en slechthorende personen dankzij vertolking in Gebarentaal van Franstalig België (LSFB). Tijdens deze voorstelling bevindt de tolk zich aan de zijkant van het podium, tegenover de personen die er gebruik van willen maken.

Contact: Emilie Kabongo | emilie.kabongo@kfda.be | +32 (0)2 226 45 73

Audiodescriptie

Dankzij audiodescriptie zijn voorstellingen ook toegankelijk voor personen met een visuele beperking. Audiodescriptie is de live beschrijving van de visuele inhoud van een stuk. Om de voorstelling niet te verstoren, wordt de beschrijving met een koptelefoon beluisterd.
Inschrijving: Emilie Kabongo | emilie.kabongo@kfda.be | +32 (0)2 226 45 73
Erratum: De touch tour voor La vie secrète des vieux (aangekondigd in onze brochure) werd geannuleerd.
Ringleiding

Sommige locaties zijn voorzien van een ringleiding. Ze worden op de pagina's van de evenementen aangegeven met een symbool.

 

 

Locaties en bereikbaarheid

Het festival is nomadisch: het vindt plaats bij 28 partners in Brussel. De locatie van elk evenement wordt aangegeven op de pagina in kwestie. Op deze pagina vind je een plattegrond en alle informatie over hoe er te geraken.

Trigger warnings

In geval van schokkende inhoud, naakt, gewelddadige beelden, stroboscoop lichteffecten, harde geluiden of muziek wordt een triggerwaarschuwing toegevoegd aan de pagina die aan het evenement is gewijd.

Contact

Heb je feedback of suggesties? We horen graag je mening zodat we onze toegankelijkheid in de toekomst verder kunnen verbeteren.

Contact: Emilie Kabongo | emilie.kabongo@kfda.be | +32 (0)2 226 45 73
Kate McIntosh – Lake Life (2023)  © Bea Borgers

 

Kate McIntosh – Lake Life (2023) © Bea Borgers
website by lvh