11.04.2022

Vervoerd worden door muziek

Polyfonieën van barok tot hip hop, van een muzikaal portret van de stad, tot de rol van muzikale nationale identiteiten. Het programma van deze editie laat je de kracht van muziek ontdekken: een reeks van uiteenlopende projecten – in theater, dans en beeldende kunst – die je gedurende de maand mei begeleiden.

Begin het festival met de unieke ervaring van t u m u l u s, een hypnotiserend meesterwerk van stemmen en choreografie dat de terugkeer van François Chaignaud naar het festival markeert. Een gemeenschap van 13 performers, die zich bewegen in de ruimte van een immense heuvel die op het podium is nagebouwd.

In Jelena Jureša’s APHASIA worden we in de setting van een nachtclub gebracht, oog in oog met de luide stilte van oorlogsmisdaden, en met een meeslepende voorstelling waarin ritme en storytelling samenvloeien.

Chassol presenteert de wereldpremière van Chou, zijn nieuwe album en performance, een eerbetoon aan Brussel gepresenteerd tijdens een tournee in de stad. Kies je favoriete locatie: tussen de AB, de Munt en L’Archiduc, om dit nieuwe pareltje te beleven.

Of de creatie van Cherish Menzo, DARKMATTER, waarvan de choreografie geïnspireerd is op de chopped and screwed muzikale remixtechniek; de tentoonstelling Music Rooms van Nevin Aladağ; ons discursief programma over The Politics of Music, of het nachtleven in het festivalcentrum, met een reeks concerten en DJ sets.

website by lvh