21.04.2022

Een podium zo groot als de wereld

Nu de reisbeperkingen van de voorbije 2 jaar afgelopen zijn, koestert deze editie het internationale aspect van het festival meer dan ooit: artiesten uit 22 verschillende landen, elk met een eigen uniek perspectief, presenteren voor het eerst in Brussel tijdens de 22 dagen van het festival.

Artiest Mark Teh woont en werkt in Kuala Lumpur, Maleisië. Samen met een collectief van artiesten en activisten creëert hij een onvergetelijke en ontroerende voorstelling over de vergeten stemmen van Maleisische strijders tijdens de Onafhankelijkheid. A Notional History neemt ons mee naar een nieuw perspectief van het verleden, met een mix van verhalen, muziek en poëtische momenten.

Parnia Shams is een jonge artieste uit Teheran. In haar theatervoorstelling است (Is) ensceneert ze een meisjesschool: de kracht van dit stuk is een perfect theatraal mechanisme waarin het uitgesproken en het onhoorbare in evenwicht zijn en ons meeslepen in het dagelijkse leven van Iraanse studentes, tussen competitie en zusterschap.

Lia Rodrigues liet ons al eerder kennismaken met haar krachtige en imponerende voorstellingen. In haar nieuwe en langverwachte creatie Encantado wordt een tapijt van geweven stoffen langzaam uitgerold op het podium door 11 danser·essen, waardoor een kaleidoscoop aan kleuren en ongelofelijke bewegingen tevoorschijn komt. Een creatie die de levenskracht en drang van Brazilië uistraalt. Niet te missen!

Of de nieuwe creaties van Bouchra Ouizguen, Lav Diaz, Rayyane Tabet, Nadia Beugré, Akira Takayama. Met elk van hen, in de duisternis van de zaal, verdiepen we ons in een bijzondere reis.

website by lvh