Plat(e)form(e)

Meer info en inschrijving bij Kunstenpunt of WBTD

Tijdens een driedaags presentatieplatform focussen we op het unieke Belgische podiumkunstenlandschap. Plat(e)form(e) ondersteunt lokale artiesten en zet ze in de kijker door in te spelen op de aanwezigheid van internationale professionals en de verhoogde zichtbaarheid die het festival met zich meebrengt. Het platform wil meer zijn dan een showcase; het is een ontmoetingsplaats waar artiesten centraal staan. Door performances, works in progress en pitches te presenteren, schept Plat(e)form(e) een tijdelijke ruimte voor uitwisseling en reflectie over wat het betekent om vandaag te creëren. Ook organiseren we samen met SACD een open seminarie over auteurschap op het gebied van documentairetheater.

Plat(e)form(e) wordt gecoproduceerd door Kunstenpunt/Flanders Arts Institute en Wallonie-Bruxelles Théâtre Danse (WBTD) en omvat een samenwerking met openoffice, een informeel netwerk van Vlaamse en Franstalige productiehuizen in België. Alle activiteiten en presentaties vinden overdag plaats, zijn gratis en toegankelijk voor iedereen werkzaam in de podiumkunsten.

Een programma van: Kunstenfestivaldesarts, Kunstenpunt/Flanders Arts Institute en WBTD | Met de steun van: SACD (Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques)

In samenwerking met: openoffice, Producers' Academy, a.pass

Moderation: Silvia Bottiroli

→ see also: Communities
website by lvh