14.04.2022

Een wandeling in de ongewone ruimtes van het festival

In het halfrond van de Senaat, maar ook in een verborgen ruimte in het Noordstation, en in één van de bekendste bars van Brussel. Het festival vindt deze editie plaats in meer dan 30 verschillende locaties verspreid over heel Brussel. Naast de vertrouwde locaties, bezoeken we vele nieuwe bijzondere plekken die via artistieke projecten een andere kant van de stad laten zien.

Neem plaats in het halfrond van de Senaat om If This is Levi te ervaren: een scherpe waarschuwing die –op basis van de interviews van schrijver en Holocaust-overlever Primo Levi– vandaag indringend weerklank vindt in deze politieke ruimte.

Verborgen in het station Brussel-Noord, vormt het Voormalige Spoorwegmuseum het decor voor Bárbara Bañuelos & Carles Albert Gasulla's - Hacer Noche. De ruimte doet denken aan een verlaten garage, waar het waargebeurde verhaal wordt verteld van Carles Albert Gasulla, nachtwaker van een parking in Barcelona, die zijn nachten doorbrengt met het lezen van romans en poëzie. Een ontroerend project over vriendschap, mentale gezondheid en solidariteit.

Met de première van zijn nieuwe album, een muzikaal eerbetoon aan Brussel, kan je genieten van Chou van Chassol op drie verschillende locaties: in de Ancienne Belgique, in De Munt, en in de intieme setting van de iconische Brusselse bar, L’Archiduc.

Of kom naar het Monument in het Jubelpark, voor het poppentheater van Daniela Ortiz, naar het Muziekinstrumentenmuseum voor de Crazy Evil Nigght van Calixto Neto, of naar het Museum van het Verre Oosten voor de nieuwe voorstelling van Satoko Ichihara.

Ontdek het programma en reserveer je tickets om deze artistieke projecten te ontdekken en de stad te ervaren met zijn diverse, verrassende podia.

website by lvh