18.04.2024

Dans floreert in vele vormen

Het programma van Kunstenfestivaldesarts 2024 is uitgebreid en veelzijdig. We stellen de komende weken verschillende thematische parcours samen voor zij die nood hebben aan een leidraad of het programma vanuit een ander perspectief willen ontdekken. Deze week focussen we op dans en de vele vormen waarin je deze discipline tijdens deze editie kan beleven.

RITMISCHE VIRTUOSITEIT
Marlene Monteiro Freitas en flamencoster Israel Galván brengen twee werelden samen vanuit een gedeelde passie voor ritme en hun vermogen om spanning te verbinden met vurige expressie. Idio Chichava verkent de expressiviteit van het lichaam in een scenografie die volledig wordt gedragen door de explosieve impact van dans en stem terwijl Jeremy Nedd de virtuoze Pantsula danstaal confronteert met de spirituele jazz van Alice Coltrane en Bheki Mseleku.

EEN ONTMOETING TUSSEN DANS EN BEELDENDE KUNST
In haar meest radicale voorstelling tot nog toe bevindt Maria Hassabi zich op de snijlijn tussen dans en beeldende kunst. Haar micro-bewegingen nemen het volledige podium van Théâtre des Martyrs in. Eduardo Fukushima en Beatriz Sano brengen samen een ode aan instabiliteit met een choreografie waarin de sculpturen van Tomie Ohtake centraal staan en Faye Driscoll keert terug naar het festival met een ademende sculptuur van queer lichamen die voortdurend in beweging zijn.

EERSTE KEER OP HET FESTIVAL
Mamela Nyamza bevraagt de klassieke normen en standaarden in een hypnotiserende choreografie die evolueert van schuchter ballet naar vreugdevolle ontlading. Clara Furey neemt ons mee op een trip waarin ze de energie en erotische kracht onderzoekt die kunnen ontstaat uit beweging. Katerina Andreou omarmt de chaos in een voorstelling die de harmonie van het lichaam en de danscanon volledig ondermijnt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke week een thematisch parcours van het programme 2024 te ontvangen.

website by lvh