Hamza Halloubi Brussel

You left me my lips, and they shape words, even in silence

tentoonstelling — premiere

ARGOS Centre for contemporary arts

| Frans, Engels, Arabisch → FR, NL | €6 / €4

Hamza Halloubi, geboren in Marokko in 1982, studeerde aan het HISK in Gent en werkt en woont in Brussel. Via film en fotografie benadert hij de realiteit met een scherpe en poëtische blik. Voor deze nieuwe solotentoonstelling vraagt hij zich af wat de betekenis kan zijn van het verstilde in ons discours en onze beeldvorming. Hoe maak je zichtbaar wat zich doorgaans in de barsten en plooien van het dominante beeld verschuilt? Wat blijft er over van een ‘identiteit’ als haar geëxotiseerde buitenlaagje er is afgeborsteld? Halloubi’s nieuwe werk is als een archeologische herziening van de westerse blik op de Maghreb. Het omvat een film over het leven van de Amerikaanse componist Paul Bowles en zijn echtgenote Jane, die in de jaren vijftig in Tanger woonden, en de beschrijvingen van hun relatie met een vrouw, Cherifa genaamd. Ook toont Halloubi een werk waarin hij de film Pierre et Djemila uit 1987 naast een verhaal van de Franse hedendaagse activiste Houria Bouteldja plaatst. En ten slotte is er een reeks portretten, gemaakt in het Brussel van vandaag, waarin de camera niet langer een opname-instrument is, maar een middel tot stille dialoog en waardigheid. In de tentoonstellingszalen van ARGOS brengt Halloubi video's en sculpturen samen tot een constellatie van portretten: een firmament van verhalen en identiteiten, met aandacht voor de stiltes die in de ruimte daartussen bestaan.

 

You left me my lips, and they shape words, even in silence zal doorgaan tot 18.07. Vanaf 04.06 zijn de tickets te koop via ARGOS.

Presentatie: Kunstenfestivalaldesarts-ARGOS
Met: Alkhanssae Chahmoti, Hani Bachkil, Mohammed Douzi, Lucas Katangila, Naïma Lamarti, Jackie Léa Michel, Warda Rammach, Castelie Yalombo | Geluid: Aïda Merghoub | Vertaling: Simona Schneider | Coproductie: Kunstenfestivaldesarts, ARGOS

 

02.07

  • 11:00 → 19:00

03.07

  • 11:00 → 19:00

04.07

  • 11:00 → 19:00
website by lvh