Algemeen

Vragen over veiligheid in verband met Covid-19

Moet ik een mondmasker dragen? Ja. Het dragen van een mondmasker is overal en ten alle tijden verplicht (zowel tijdens openlucht als binnenvoorstellingen in de zaal). We verwachten u mét mondmasker. Kunstenfestivaldesarts voorziet geen mondmaskers.

Is er mogelijkheid om de handen te ontsmetten? Ja. Aan de ingang bent u verplicht om uw handen te ontsmetten.

Wat is de publiekscapaciteit van de voorstellingen? De publiekscapaciteit is afhankelijk van elk project. Wij verbinden ons ertoe de, door de overheid opgelegde, maximum publiekscapaciteit te respecteren, zowel voor binnen- als voor buitenevenementen.
Voor de binnenvoorstellingen is de maximum capaciteit met de respectievelijke theaterzalen vastgelegd die in contact staan met de locale overheden. 

Hoe verloopt de publieksstroom? Kunstenfestivaldesarts heeft een aangepast circulatieplan opgesteld waarbij social distancing goed toepasbaar is en waar publieksstromen elkaar niet kruisen. We zorgen dat de signalisatie ervan duidelijk en zichtbaar is. We zorgen dat er genoeg personeel aanwezig is om het publiek te begeleiden.

Hoe wordt social distancing bewaard? In de zalen wordt voldoende afstand tussen de verschillende bubbels gelaten om veilige omstandigheden te garanderen. De zaal zal rij per rij gevuld worden, zo zullen de toeschouwers elkaar niet kruisen. Onze hosts zorgen ervoor dat u goed begeleid wordt.

Worden de zalen/stoelen ontsmet? Ja. De verschillende zalen worden telkens voor iedere voorstelling gepoetst. Hetzelfde geldt voor het podium.. We zullen ook na elke voorstelling de stoelen ontsmetten met een alcoholoplossing van minstens 70%, evenals deuren, klinken en rondom de klinken.

Is er toevoer van verse lucht in de zalen? We bekijken met elke zaal hoe we het beste de ventilatie kunnen voorzien.

Hoe wordt de veiligheid op het podium gegarandeerd? Op het podium worden de regels nauwgezet opgevolgd. Er wordt ingezet op veiligheid, hygiëne en afstand. De artiesten creëren voor de duurtijd van repetitie en voorstelling een eigen bubbel, met inachtneming van strikte restricties in hun privéleven en tijdens de voorbereiding. De rest van de crew (productie, techniek, publieksbegeleiding, …) blijft altijd op afstand, zowel van elkaar als van publiek en artiesten.

Hoe de zaal verlaten na de voorstelling? Volg aan het einde van de voorstelling de aanwijzingen van ons team en de signalisatie naar de uitgang. Het verlaten van de zaal, rij voor rij, zal langer duren dan normaal. Wij danken u bij voorbaat voor uw geduld! Opgepast : wanneer u de zaal verlaat kan u niet terug naar binnen, u moet dus langs de uitgang naar buiten.

Extra informatie

U vindt alle informatie over het protocol via sectorgidscultuur.be

Contact

Dries Douibi | dries@kfda.be

Laatste update: 22.06.2021

website by lvh