Alice Ripoll Rio de Janeiro

Alice Ripoll is geboren in Rio de Janeiro. Op 21-jarige leeftijd studeerde ze psychoanalyse maar raakte op een gegeven moment geïnteresseerd in de mogelijkheden van het lichaam en het onderzoek naar de beweging. Ze sloeg een andere weg in om dans te gaan studeren. Alice studeerde af aan de school van Angel Vienna, een zeer belangrijk centrum voor dans en motorische revalidatie, en ging aan de slag als choregraaf. 

Ze heeft vele producties geregisseerd, een aantal producties – meestal haar eigen werken – opgevoerd, en werkte ook samen met acteurs en circusartiesten. In haar huidige werk richt ze zich op hedendaagse dans en Braziliaanse Urban Dance stijlen, door middel van een onderzoek dat ruimte biedt aan dansers om de ervaringen en herinneringen die in elk van hen leven in beelden om te zetten. Alice leidt twee groepen: REC en SUAVE.

Haar voorstellingen werden op verschillende plaatsen en festivals in Brazilië opgevoerd, onder andere op het Panorama Festival, de Bienal SESC de Dança, MIT; alsook in het buitenland: Kampnagel - Internationales Sommerfestival, Zürich Theater Spektakel, Noorderzon Performing Arts, Rencontres Chorégraphiques Internationales de Saine-Saint-Denis; HAU, Kunstenfestivaldesarts, Centre Pompidou en de Wiener Festwochen.

website by lvh