23.01.2024

PLAYWATCH: Open call voor Brusselse theaterkijkers met een nieuwsgierige blik

Hou jij van theater en/of dans en praat je dan graag na met anderen? Wil je je kijk op performances verdiepen? Schuilt er misschien zelfs een toekomstige recensent in jou? Meld je voor 12 februari 2024 (12u) aan voor PLAYWATCH!

PLAYWATCH is een laagdrempelig talentontwikkelingsinitiatief van recensiewebsite pzazz.theater in samenwerking met de Brusselse kunstenorganisaties Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater, KVS, Beursschouwburg en Zinnema. Samen gaan we op zoek naar nieuwe stemmen voor de podiumkritiek van morgen, die de diversiteit van het kunstenveld en de samenleving weerspiegelen in termen van kleur, gender, achtergrond, …

PLAYWATCH mikt op een meerstemmige groep. Deelnemers (tussen 18 en 35 jaar) hoeven niet noodzakelijk vertrouwd te zijn met theater en andere podiumkunsten, maar vooral nieuwsgierig zijn en zin hebben om hun indrukken te delen met anderen.

Wat en hoe?

• Een inclusief en meertalig kijk- en reflectietraject in de Brusselse podiumkunstenwereld tussen februari en mei 2024.
• Elke maand gaan we in groep naar één voorstelling kijken. Een week later spreken we opnieuw af om samen door te praten over wat we hebben gezien: wat maakte indruk en waarom? Wat zou jij erover vertellen of schrijven?
• Tijdens het traject word je geprikkeld en begeleid om je mening over één of meerdere voorstellingen te verwerken in een geschreven recensie, een korte video, een blogpost, een podcast of een andere vorm die jou ligt. Zo leer je preciezer te kijken naar theater en dans, en je spontane mening beter te onderbouwen. Je gaat gewoon méér zien
• We gaan samen kijken naar deze voorstellingen, je krijgt telkens een vrijkaartje:
 - Za 17 februari (20u00): DEMONstratio - Beursschouwburg (afspraak om 18u)
 - Di 19 maart (19u): R.I.S.A. (Reckless Idiots Seeking for Absolution) - KVS
 - Do 25 april (20u15): Le présent qui déborde – Kaaitheater @ Théâtre National
 - Vrij 10 mei: Until the beat never fades – Zinnema
 - Za 25 & zo 26 mei: meerdere voorstellingen tijdens Kunstenfestivaldesarts 2024

Tussen de voorstellingen komen we samen om de voorstellingen te bespreken, op ma 26 februari (19u), di 26 maart (19u), di 30 april (19u), za 25 mei (11u), di 4 juni (19u).

Begeleiding door Emilie Kabongo (o.a. Kunstenfestivaldesarts) & Wouter Hillaert (o.a. Pzazz), in het Engels, Frans en Nederlands.

Hoe aanmelden?

• Meld je hier aan (voor 12 februari 2024, 12u), met een korte beschrijving van wie je bent en waarom je wilt meedoen. Of mail ons je aanmelding in audio of met een filmpje van max. 1 minuut.
• Schrijf de data van de voorstellingen en de tussentijdse besprekingen alvast in je agenda. We vragen een engagement voor de volledige reeks.
• Er is plaats voor 10 deelnemers. Bij meer aanmeldingen maken we een selectie op basis van bio, motivatie en een evenwichtige vertegenwoordiging qua taal, cultuur en identiteit.
• Rond 13 februari krijg je van ons bericht en alle benodigde praktische info.

Vragen? Meer info? Mail naar emilie.kabongo@kfda.be en wouterhillaert@gmail.com.

website by lvh