04.07.2021

FLOW gesprek

talks & ontmoetingen

FLOW zwembad

Frans, Nederlands | Gratis

Een discussie over openbare vrijetijdsruimten

Met: Paul Steinbrück (Pool is Cool), Marie Umuhoza (Décoratelier), Mimoun Mohamed (JOC), Eric Cyuzuzo (Kunstenfestivaldesarts)

De afgelopen maanden heeft Decoratelier samengewerkt met een reeks jongeren en hen betrokken bij het bouwproces van FLOW, het eerste openbare openluchtzwembad in Brussel. Ter gelegenheid van de opening van het zwembad organiseren we een talk met hen waarin hun visie op het zwembad centraal staat en over hoe het de komende maanden het boegbeeld kan worden van een radicaal toegankelijke ruimte. De bouw van FLOW maakt eigenlijk deel uit van een reflectie over de toegang tot vrijetijdsruimten en het beleid van privatisering en discriminatie, dat nog duidelijker is geworden tijdens de pandemie door bijvoorbeeld de toegang tot de kust. Vertrekkend vanuit een luistersessie van hun standpunten, reflecteert deze discussie over het recht op vrije tijd, de politiek van ruimtes en focust het op wat er op het spel staat in de toekomstige maanden van dit nieuwe Brusselse project.

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts-Decoratelier-Pool is Cool

Met: Paul Steinbrück (Pool is Cool), Marie Umuhoza (Décoratelier), Mimoun Mohamed (JOC), Eric Cyuzuzo (Kunstenfestivaldesarts)

→ see also: FLOW
website by lvh