26 — 29.11.2020

cancelled

Sarah Vanhee Brussel

Lecture For Every One-20

performance — premiere

BRONKS

Vanwege de SARS-CoV-2 crisis werden wij genoodzaakt dit project te annuleren.

Kan men in een maatschappij die hoe langer hoe meer versplinterd is en aan voortdurende en ingrijpende “crisissen” lijdt zich collectief richten tot mensen zonder terug te vallen op regels en wetten, mainstreammedia en reclame? Lecture For Every One-20 doet een poging. Lecture For Every One werd door Sarah Vanhee in 2013 gecreëerd voor het Kunstenfestivaldesarts en wordt nu overgenomen door een nieuwe generatie, een groep Brusselse adolescenten. Het oorspronkelijke opzet blijft hetzelfde: een onverwachte interventie in “guerrillastijl” op verschillende plekken waar mensen samenkomen met een specifieke intentie, privé of professioneel (sportclub, conferentie, vakbondsvergadering, …), om er gedurende een vijftiental minuten de agenda te kapen voor een lezing van Lecture For Every One-20. In deze nieuwe tekst hebben de jongeren het over hun bekommernissen omtrent ons collectieve leven, de toestand van onze samenleving om zo tot een nieuwe ethiek van het samenleven te komen. Lecture For Every One-20 wil een weerklank vinden in onze gemeenschappelijke levensruimte die Vanhee beschouwt als een cocreatie van iedereen. In het kader van News From Home van het Kunstenfestivaldesarts stellen de adolescenten en Sarah Vanhee een performance voor waarin deze “guerrillamomenten” worden opgeroepen. Momenten waarbij politieke reflecties en sociale uitwisselingen samenkomen, op plekken die de jongeren zelf kozen.

Lecture For Every One van Sarah Vanhee blijft verder resoneren in een boek. Deze publicatie bundelt een compilatie van expertise en inzichten die Lecture For Every One heeft voortgebracht: feedback, verhalen en herinneringen vanuit verschillende perspectieven. Het reflecteert over hoe plaatsen waar mensen samenkomen politieke instanties kunnen worden, over de (on)mogelijkheid om iedereen aan te spreken, en over de waarde van fictie in ons dagelijks leven. Het boek (in het Engels) is nu verkrijgbaar in boekhandels of je kan het hier bestellen.

Zie ook: We Are Before
 

Presentatie: Kunstenfestivaldesarts-BRONKS in het kader van News From Home

Schrijvers, performers: Maya Coppola, Nyala Nauwelaers, Mauro Michielsen, Victor Bru, Camila Lakhloufi , Lina Gonzalez Electeur, Isaac Le Biannic, Lysa Gisella Umuhoza, Zayan Delbauche, Elliot Delvaux o.a.

Concept, ondersteuning: Sarah Vanhee

Productie: Coline Tasiaux

Stagiaire: Lotte Vrancken

Productie: Manyone en Kunstenfestivaldesarts

Met de medewerking van: Kunstencentrum CAMPO

Met de steun van: De Markten

Met dank aan: Linda Sepp, alle LFEO medewerkers en diegenen die hielpen bij de distributie van LFEO, Aude Busson, Milo Slayers, Académie de Quartier / Wijkacademie Molenbeek, Atheneum Brussel, Lycée Emile Max, Maria-Boodschap Lyceum, Preparts, Solidarcité, Maison de jeunes Chicago, TINT Jong Theatergezelschap, Ecole Active Uccle, Institut Sainte-Marie, Jeugd & Stad-JES Brussels

website by lvh