22 — 25.05.2015

Léa Drouet Brussel

DERAILMENT

performance / theater — premiere

Gare de Bruxelles-Congrès / Station Brussel-Congres

⧖ 50min | Standing performance (no seats)

Léa Drouet is een jonge, grensverleggende kunstenares die werkt op de maat van atypische locaties. Ze is gefascineerd door geluid en probeert door middel van beweging een brug te slaan tussen muziek en de ruimte. DERAILMENT is het nieuwste stuk van deze Franse kunstenares. Het wordt in situ gecreëerd in het Brusselse Congresstation. Als een onvoorspelbare zwerm atomen verplaatst een twintigtal performers zich doorheen de ruimte en het publiek. Gewapend met bandrecorders vormen ze een anonieme massa die dreigende loops door de ruimte doen weergalmen. Plots ontstaat er opschudding. De atomen zoeken een andere koers, kruisen elkaar, botsen en komen weer samen. Het stof gaat liggen, een nieuwe orde ontstaat en nieuwe mogelijkheden voor potentiële verandering verschijnen. DERAILMENT hertekent de contouren van de ruimte en de lichamen die erin bewegen. Het is een zintuiglijk stuk dat zich afspeelt in een unheimliche schemerzone. Een ontdekking.
 

read more

DERAILMENT

Het treinstation Brussel-Congres wordt geventileerd door het aanzuigen van vervuilde lucht aan de uiteinden van de perrons en de toevoer van frisse lucht in de centrale gang. In die ruimte, waar de tocht overal voelbaar is en de treinen onder onze voeten razen, zijn we aan de slag gegaan.

In een dromerige wereld van klanken en beelden eigenen we ons de voorwerpen toe die deel uitmaken van de ruimte. Ons doel is om een bloemlezing van de verandering samen te stellen, een heterogene vorm die ook wel een vreemd overgangsritueel zou kunnen zijn. De veranderingen kunnen te maken hebben met een verplaatsing , met een beweging van lichaam, klank of licht, met een schok of met een vervanging of verduistering van voorwerpen.

Een project van

Léa Drouet

Operator cassettedeck-ensemble

Clément Vercelletto

Concert

Jean-Philippe Gross, Arnaud Paquotte

Licht

Matthieu Ferry

Licht assistente

Marion Garaud

Beeldend kunstenaar

Frédéric Bernier

Met

Frédéric Bernier, Nicolas Patouraux, Rachel Sassi, Céline Beigbeder, Elsa Guenot, Nina Lombardo, Marie Deny, Jerome Giller, Laetitia Yallon, Isabelle Nouzha, Thomas Dessein, Rachid Hakara, Issouf Ibodio, Lola Chuniaud, Céline de Vos, Baptiste Conte, Numa Verrez, Catalina Rincon, Simon Loiseau

Klank

Etienne Foyer

Productieverantwoordelijke

France Morin

Presentatie

Kunstenfestivaldesarts, Recyclart

Productie

Kunstenfestivaldesarts, Vaisseau (Brussel)

Met de steun van

Théâtre la Balsamine, l’Épongerie, Ile asbl /Artist Project – Suitcase

Met de financiële steun van

Agence Wallonie-Bruxelles Théâtre-Danse
 

Met dank aan

Zinnema

website by lvh