24.06.2021

Vacature: we zoeken een verantwoordelijke techniek (V / M / X)

Het Kunstenfestivaldesarts zoekt een verantwoordelijke techniek voor een bepaalde duur (verlengbaar) die deel zal uitmaken van het departement techniek.

Het Kunstenfestivaldesarts is een internationaal kunstenfestival dat in het teken staat van hedendaags theater, performance, dans en bij uitbreiding film en beeldende kunst. Al deze disciplines hebben één belangrijk aspect met elkaar gemeen: hun live uitvoering en beleving. Het festival verkent hybride en eigenzinnige kunstvormen. Het festival vindt elk jaar plaats in mei en duurt drie weken. Het veelzijdige programma wordt in niet minder dan twintig culturele centra getoond, alsook in verschillende publieke ruimtes. 

Functieomschrijving

Als hoofd van het departement techniek begeleid en ondersteun je de verschillende aspecten van de technische productie van het festival en coördineer je een team bestaande uit twee assistent·es, een runner en ongeveer 50 freelance technici. Je werkt nauw samen met de programmerings-, productie- en administratieteams en onder de eindverantwoordelijkheid van de algemene directie. 

Takenpakket

•  Je ontwikkelt een coherente en duidelijke korte- en langetermijnvisie voor het technisch departement om de artistieke plannen en de activiteiten van het festival te realiseren (publiekswerking, festivalcentrum, workshops, ...).

•  In samenspraak met de programmering en de productie neem je deel aan de reflectie over de locaties van de voorstellingen van de verschillende projecten van het festival. Vervolgens stel je de technische planning op, communiceer je met de partnerlocaties en het tijdelijke technische team van het festival en volgt je deze op (via het programma Yesplan).

•  Je kan een optimale technische ondersteuning bieden van artistieke teams: verzamelen en analyseren van de technische specificaties, onderhandelen, voorbereiden en technische realisaties voorzien van de voorstellingen in Brussel met de gezelschappen.

•  Je geeft advies en technische ondersteuning aan de eigen producties van het festival: naargelang elke situatie, advies aan de artiesten en productieleiders, opzetten van technische teams, opstellen van technische fiches, transporten organiseren, ATA-boekje, technische opvolging van deze producties – met bijzondere aandacht voor creaties waarvan de technische behoeften vaak op het laatste moment worden gepreciseerd.

•  Je organiseert, coördineert en superviseert het technische team van het festival: selectie van tijdelijk technisch personeel op kantoor en in de zalen, omschrijving van de taken en prioriteiten, supervisie en evaluatie van de werkzaamheden. Je zorgt er ook voor dat de informatie correct wordt doorgegeven binnen de verschillende diensten.

•  Je staat in voor het opstellen, beheren en monitoren van het budget binnen het door de directie bepaalde kader. Je onderhandelt over en volgt de samenwerkingsakkoorden op met de technische verantwoordelijken van de partnerlocaties van het festival.

•  Je coördineert en superviseert de indiening van de verschillende vergunnings- en controleaanvragen voor projecten in de openbare ruimte of op specifieke locaties. 

•  Je ontwikkelt een plan voor de toegankelijkheid van de zalen voor zoveel mogelijk mensen en je staat in voor het opstellen van een concreet actieplan ter verbetering van de ecologische voetafdruk.

•  Je blijft op de hoogte de naleving van de verschillende wetgevingen en normen met betrekking tot de veiligheid en het welzijn van de teams en het publiek. Daarnaast adviseer je de algemene directie hierover.

•  Je neemt deel aan het beheer van het gebouw (kantoren van het festival, informatica- en telefonie-uitrusting, opslag van technisch materiaal, archieven) en je bent verantwoordelijk voor het beheer van de externe opslagplaats.

Profiel

•  Je hebt een uitstekende kennis van de technische aspecten van artistieke projecten (theater, dans, installatie, tentoonstelling, ...), gecombineerd met een grote voeling voor de artistieke sector.

•  Je demonstreert een grondige kennis van productieprocessen en planningsmethodieken vanuit een logistieke en financiële invalshoek in een multidisciplinaire culturele organisatie.

•  Je werkt proactief, resultaatgericht, hebt organisatie en coördinatie talent, toont standvastigheid en uitstekende communicatieve vaardigheden.

•  Je hebt de flexibiliteit om kunstenaars te begeleiden in hun creatieve proces.

•  Je bent een inspirerende, motiverende en ervaren teamleider (sturen, delegeren, ondersteunen) en je kan in teamverband werken met de andere afdelingen van het festival (productie, communicatie, administratie). 

•  Jouw Nederlands of Frans is uitstekend (niveau C2) en je hebt een goede kennis van de andere taal (Frans of Nederland) en van het Engels (niveau B2).

•  Je hebt een zeer goede beheersing en technische kennis van computertoepassingen zoals Google Suite, AutoCad, VectorWorks en Yesplan. 

•  Ervaring als technisch directeur van een theaterzaal, een compagnie of andere (voornamelijk in het gebied van de podiumkunsten) is een pluspunt.

•  Je bent flexibel en bereid om regelmatig ‘s avonds en tijdens het weekend te werken.

Ervaring, kennis en goesting zijn belangrijker dan een diploma. Het Kunstenfestivaldesarts zet zich in voor gelijke kansen en diversiteit. Bij gelijkwaardige sollicitaties zal voorrang worden gegeven aan  profielen (geslacht, herkomst, leeftijd, ...) die in de organisatie ondervertegenwoordigd zijn. 

Wij bieden

•  Een fijne werkomgeving bij een internationaal podiumkunstenfestival.

•  Een fulltime contract of eventueel 4/5 (te bespreken) van bepaalde duur met een indiensttreding op 1 oktober tot 30 juni met een mogelijkheid van verlenging.

•  Een verloning volgens de cao Podiumkunsten (categorie A) met toevoeging van maaltijdcheques.

•  100% terugbetaling van woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding.

Interesse? 

Het festival heeft uitzonderlijk een extra programma van 1 tot 8 juli 2021; aarzel niet om het te komen ontdekken.

Als je vragen hebt, kan je contact opnemen met Claire Bonet (claire@kfda.be).

Solliciteer vóór maandag 23 augustus 2021 door je CV en motivatiebrief te mailen naar claire@kfda.be. Op basis hiervan maken we een eerste selectie en zullen er op 1 en 2 september 2021 sollicitatiegesprekken worden georganiseerd.

website by lvh