Paradise Now (1968-2018)

€ 14 / € 10 (-25/65+)
1h 30min
EN > NL / FR

Ontmoet de artiesten na de voorstelling op 12/05

Juli 1968. Op het festival d’Avignon gaat de befaamde New Yorkse acteursgroep The Living Theatre in première met Paradise Now . Geïnspireerd door spirituele praktijken als yoga, meditatie en de kabbala willen ze het publiek met elkaar verbinden en in een staat van paraatheid brengen: klaar voor actie in de buitenwereld. 50 jaar later onderzoekt de beloftevolle maker Michiel Vandevelde met een nieuwe generatie jonge mensen wat er overblijft van de erfenis van mei 68. De wereld is compleet veranderd en veel hippie-idealen zijn intussen hippe praktijken geworden. Wat betekent collectiviteit nog als artistiek of politiek statement? Voelen jongeren nog de noodzaak om te strijden voor een betere toekomst? In Paradise Now (1968-2018) verzamelt Vandevelde een bonte groep jongeren tussen 13 en 23 jaar oud die deze zintuigelijke happening over de liefde aangaan. Wat begint als een letterlijke interpretatie en poging tot re-enactment van de originele Paradise Now , evolueert onvermijdelijk naar een vorm die beter past bij 2018. Nu.

Zie ook
Reading Club – The Political Party: a mobile public library

Choreografie
Michiel Vandevelde

Spel
Zulaa Antheunis, Sarah Bekambo, Jarko Bosmans, Bavo Buys, Wara Chavarria, Judith Engelen, Abigail Gypens, Lore Mertens, Anton Rys, Margot Timmermans, Bo Van Meervenne, Esra Verboven, Aron Wouters

Assistentie choreografie
Zoë Demoustier

Dramaturgie
Kristof van Baarle

Kostuum
Lila John

Feedback
Esther Severi, Dries Douibi

Presentatie
Kunstenfestivaldesarts, Kaaitheater

Productie
fABULEUS

Coproductie
STUK

Back to top

Michiel Vandevelde begon zijn danscarrière op jonge leeftijd bij fABULEUS en toonde zich toen al als volbloed maker. Sinds hij afstudeerde aan P.A.R.T.S. (Brussel) is hij actief als choreograaf, curator en schrijver.  Hij maakt (samen met Antonia Alampi and iLiana Fokianaki) deel uit van het artistieke team van Extra City (Antwerpen) en het Bâtardfestival (Brussel). Als auteur is hij betrokken bij Etcetera en Disagree.magazine. Van 2017 tot 2021 is Michiel artist-in-residence in het Kaaitheater.  De rode draad doorheen zijn werk is politiek en artistiek activisme. Hij onderzoekt welke sociale, economische en culturele alternatieven we kunnen gebruiken om overheersende en dus allesbepalende systemen in vraag te stellen, uit te dagen en om te vormen. De afgelopen jaren werkte hij zowel in de open ruimte als in kunstinstellingen. Love Songs (veldeke), de vorige jongerenproductie van Michiel bij fABULEUS, kon je lezen als een filosofsch traktaat over de liefde. Met Paradise Now (1968-2018) brengt hij de liefde in praktijk.

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. Op het podium staan de ene keer jongeren, de andere keer jongprofessionelen. fABULEUS biedt hen de nodige omkadering om hun talent en artisticiteit als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen. fABULEUS werkt in Leuven vanuit het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) . Het is één van de drie Leuvense stadsgezelschappen en ook huisgezelschap voor de Werking Jong Publiek bij STUK. fABULEUS won de Ultima voor de podiumkunsten 2016, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Back to top